Gastrobar Kurk
1211 GE Hilversum
Herbergh "De Lamme Goedtsack" is een bistro waar gezelligheid en lekker eten hand in hand gaan. Door de uitstraling past "De Lamme Goedtsack" prima in de stijl van vandaag de dag. Wie kent niet de legende van Tijl Uilenspiegel en Lamme Goedtsack? Tijl Uilenspiegels vader, de Vlaamse kolenbrander Klaas, noemt Lamme reeds op jeugdige leeftijd Goedtsack, ‘omwille van Uw zachtaardige karakter, zacht als een lammeken’. In de legende is Tijl de spottende geest en Lamme de buik van de Nederlanden. Een buik die gevuld wordt met alle dranken en goede spijzen waarover Lamme zich lyrisch kan uitlaten. Dit duchtig schransen resulteert in zeer duidelijke bijnamen als ‘spekblok’, ‘broeltoren van vet’, ‘pap-eter’, ‘vetbol’ en ‘dikke walvis’. Tegen een decor van kermissen, herbergen, eethuizen, totùur en brandstapels voltrekt zich de legende van Tijl en Lamme Goedtsack. Deze Lamme, aan wie dit etablissement zijn naam ontleent, zou zich zuchtend van welbehagen over de gigantische buik gewreven hebben, als hij zich hier ooit had kunnen spijzen. Zoals u, het thans doet, gaat doen of hebt gedaan. Opdat het u zeer wel bekome. Uw herbergiers, Kees & Jannemieke Verhoeff
De Nationale Horeca Cadeaukaart is exclusief te besteden aan eten, drinken en overnachtingen.